EU grant consultant/manager

PhD/Master met goede communicatieve vaardigheden; Internationale werkomgeving; Multidisciplinaire projectteams; Aansprekende projecten & opdrachtgevers door heel Europa en 20+ collega’s die je uitdagen.

Uniresearch is een professionele dienstverlener met meer dan 20 hoogopgeleide medewerkers. Delft is onze vestigingsplaats. Met ruim 25 jaar ervaring hebben wij een naam opgebouwd als succesvol adviesbureau op het gebied van zowel Europees als Nederlands gesubsidieerde (technologische) innovatieprojecten. Al onze opdrachten zijn gericht op het willen leveren van een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken binnen de thema’s mobiliteit & transport, energie (opwekking, opslag en transitie), maritieme technologie, stedelijke ontwikkeling (Smart Cities) en milieu. Onze professionals werken in multidisciplinaire teams en hebben daarom een brede visie op het onderliggende vraagstuk van de subsidieaanvraag en het te ontwikkelen project. Om een indruk te krijgen van onze projecten nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen op www.uniresearch.com.

Als EU grant consultant verdiep je je in de producten, processen, innovatiestrategie en samenwerkingsverbanden van onze opdrachtgevers. Je levert een belangrijke bijdrage aan het “winnen” van publieke financiering in tenderverband. Dit houdt onder meer in het ontwerpen van een projectconcept op basis van de technologische innovatie-ambities van de opdrachtgevers (een consortium van Europese partijen) en binnen de grenzen van de call for tender uitgeschreven door de Europese Commissie. Vervolgens werk je het concept uit in een subsidiabel innovatieproject, help je mee met het ontwerpen van de business case van de te ontwikkelen of te demonstreren technologie en coördineer je het complexe aanvraagproces. Dit alles in nauwe samenwerking met een Europees consortium en met een team van professionele collega’s.

In jouw rol van EU grant manager neem je namens Uniresearch na gunning van de subsidieaanvraag zelf actief deel aan de totstandkoming van baanbrekende innovaties. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief laten verlopen van het interdisciplinaire innovatieproject. Daarnaast moet je kunnen aanvoelen waar de belangen liggen van de deelnemende partijen en is het jouw taak om een constructieve sfeer te creëren in het consortium waarbinnen projectdeelnemers steeds meer het gevoel krijgen onderdeel te worden van een team met een gezamenlijk einddoel.

Het werk kenmerkt zich door diepgang en afwisseling. Als EU grant consultant/manager krijg je de kans om in een internationale omgeving te werken met zowel toponderzoekers als leading industries. Bij projecten en opdrachtgevers zul je meerjarig betrokken blijven zodat je alle aspecten van het innovatietraject van idee naar projectresultaat actief meemaakt.

Wij verwachten dat je je zult ontwikkelen tot senior EU grant consultant/manager.

 

Profiel kandidaat

Om onze groei te ondersteunen zoeken wij een collega met een fascinatie voor technologische innovaties en met een achtergrond in bij voorkeur één of meerdere van de volgende kennisgebieden: hightech engineering, energietechnologie, manufacturing, transportmiddelen & infrastructuur, chemie, fysica, milieu en/of materialentechnologie.

Gevraagde competenties en vaardigheden:

 • afgerond promotieonderzoek of WO- master binnen één van de genoemde kennisgebieden;
 • hands-on ervaring met het ontwikkelen en schrijven van voorstellen voor Europese subsidies zoals Horizon2020, Eurostars, LIFE, CEF, Interreg is een pre;
 • ervaring met het zelfstandig managen en beheren van Europees gesubsidieerde technologische innovatieprojecten is een pre;
 • conceptuele en strategische denker;
 • sterk ontwikkeld vermogen om te analyseren, creëren en organiseren;
 • uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden zowel in het Engels als in het Nederlands;
 • teamspeler die gemakkelijk initiatief neemt;
 • zelfkritische instelling met de wil om kwaliteit te leveren;
 • ambitieus en leergierig;
 • humor en creativiteit: ons werk is tenslotte al serieus genoeg!

 

Werken bij Uniresearch

Je werkt met hoogopgeleide, ambitieuze en gelijkgestemde collega’s in multidisciplinaire en internationale teams. Er heerst een vriendelijke, open bedrijfscultuur met veel ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden: w.o. flexibele arbeidstijden en (deels) thuiswerken, een concurrerend salaris + bonus en een aantrekkelijke pensioenregeling zonder eigen bijdrage. Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend dat je wordt ondersteund in je werk met continue feedback en een ontwikkelingsprogramma op maat.

 

Wat kun je van ons verwachten

 • professionele en dynamische organisatie die ruimte biedt voor zelfstandigheid;
 • groeiende onderneming die ruimte biedt voor zelfontplooiing;
 • aandacht voor training en coaching;
 • jong en enthousiast team;
 • concurrerend salaris met goede arbeidsvoorwaarden;
 • een 2-jaarscontract dat na een jaar en bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een vast dienstverband.

 

Solliciteren of meer informatie

Reageer op deze vacature door het sturen van een CV met motivatiebrief naar info@uniresearch.com. Bij jouw sollicitatie ontvangen wij ook graag eventuele cijferlijsten en een samenvatting van jouw promotieonderzoek.

Voor meer informatie vooraf kun je contact opnemen met Cor van der Zweep (015-275 4000).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is onnodig.