Functieomschrijving

Wij zijn een klein, informeel en internationaal subsidie-adviesbureau, dat zich focust op nationale en Europese subsidies op het gebied van baanbrekende technologische innovaties. Alle projecten waaraan wordt gewerkt, hebben tot doel om een bijdrage te leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, zoals bijvoorbeeld duurzame mobiliteit, de energietransitie en slimme steden. Neem vooral een kijkje op www.uniresearch.com om een indruk te krijgen van onze opdrachtportfolio.

Wij zijn actief in het gehele traject van idee, aanvraag schrijven, project uitvoer tot afsluiten, dus niet alleen actief in de subsidieaanvraagfase, maar ook in de begeleiding van lopende subsidieprojecten. Tijdens deze lopende projecten variëren de activiteiten van projectmanagement, projectondersteuning tot het onder de aandacht brengen van de gerealiseerde innovaties bij diverse doelgroepen in binnen- en buitenland.

Ter vervanging van een collega zijn wij op zoek naar een doorpakkende project assistent met goede communicatieve vaardigheden en teamspirit. Iedere project assistent werkt zowel mee aan subsidieaanvragen als aan lopende subsidieprojecten. Ieder project en subsidieaanvraag heeft (minimaal) een vaste consultant en assistent. Project assistenten doen doorgaans werk om de consultants en senior consultants in brede zin te ondersteunen;  gegevensverzameling en -analyse, meeting- en rapportageondersteuning, website beheer, enz. Naast jou zijn er bij Uniresearch drie andere project assistenten werkzaam.

Een greep uit de afwisselende werkzaamheden:

 • Ondersteuning bij het schrijven en coördineren van subsidieaanvragen, zowel bij het gehele proces, de administratieve zaken als het inhoudelijke deel;
 • Aanspreekpunt voor de verschillende projectpartners in binnen- en buitenland in zowel de aanvraagfase als wanneer een project loopt, contact onderhouden met alle organisaties binnen het project/aanvraag en zaken opvragen wanneer nodig;
 • Het uitvoeren van diverse communicatie- en kennisverspreidingsactiviteiten waaronder het opzetten, bijhouden en actualiseren van projectwebsites, verzorgen van uitingen op social media, mede organiseren van internationale events, maken van nieuwsbrieven,…;
 • Online projectmanagement tools en subsidieportals inrichten en beheren;
 • Ondersteuning bij het maken van financiële en technische projectrapportages; opzetten rapportages, uitvragen benodigde financiële en technisch-inhoudelijke informatie, verwerken informatie, beantwoorden vragen van projectpartners, enz.;
 • Het veelal digitaal beheren van de projectdocumentatie;
 • Algemene kantoorwerkzaamheden zoals: post verwerken, regelen van reizen, kantoorvoorraad bijhouden enz.

Kortom: je voert werkzaamheden uit zodat de subsidieaanvragen en de projecten zo soepel mogelijk verlopen.

Functie-eisen

 • Je bent zowel schriftelijk als mondeling vloeiend in het Nederlands en in het Engels. Bij voorkeur beheers je ook Duits;
 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding;
 • Affiniteit met duurzaamheid en nieuwe technologie is een absolute pré;
 • Je werkt graag in een internationale omgeving, waarbij je meereist naar projectvergaderingen of events in het buitenland om de consultant te ondersteunen.
 • Je vindt het geen punt om in verschillende online systemen te (leren) werken.
 • Je beschikt bij voorkeur over minimaal 3-5 jaar ervaring als management/project assistent of hebt ervaring met subsidieaanvragen/projecten;

Een project assistent werkt zelfstandig met eigen werkzaamheden en verantwoordelijkheden, maar is ook onderdeel van een (project)team. Wij zoeken dan ook een kandidaat die goed kan samenwerken, graag kennis uitwisselt en zijn of haar collega’s helpt waar nodig. Je voelt je prettig binnen een collegiaal team waar men open en eerlijk met elkaar omgaat.

Daarnaast ben je:

 • Accuraat;
 • Pro-actief;
 • Stressbestendig;
 • Flexibel;
 • Enthousiast;
 • Kritisch en analytisch;
 • Sociaal en communicatief vaardig.

Doorgroeimogelijkheden

Er is de mogelijkheid om snel door te groeien naar een junior consultant functie. Aanvankelijk zijn de taken van een junior consultant gelijk aan die van een project assistent. De project assistent werkt aan verschillende projecten/aanvragen en is meer projectgericht dan accountgericht.

De functie junior consultant is gecreëerd om de doorstroming naar de functie consultant te onderzoeken en eventueel voor te bereiden. Voor dit doel ontwikkelt de junior consultant een specialisatie binnen een specifiek vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld specifieke regelingenkennis zijn, maar bijvoorbeeld ook verantwoordelijkheid nemen voor het opstellen van steeds meer subsectie(s) van een subsidieaanvraag. Daarnaast is het mogelijk om expertise op te bouwen voor een nieuwe functie zoals bijvoorbeeld communication and dissemination manager. Een junior consultant is vaak meer accountgericht en herkent verkoopmogelijkheden, kan leads onderzoeken en minder complexe opdrachten zelfstandig uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een subsidiescan.

Wat het werk bij Uniresearch leuk en interessant maakt:

 • Je werkt mee aan voorstellen/projecten die gefocust zijn op een duurzame toekomst. Dit maakt dat het werk een hoge maatschappelijke relevantie heeft en je het gevoel hebt dat je echt ergens aan bijdraagt.
 • Je werkt samen met veel verschillende partners vanuit heel Europa; partners uit verschillende sectoren en culturen. Dit maakt het werk uitdagend.
 • Je werkt in teamverband aan een project/voorstel, dus je kunt altijd overleggen met een collega die op de hoogte is van de inhoud van het project/voorstel. Zelfs als de desbetreffende collega er niet is, zijn er altijd genoeg collega’s beschikbaar met voldoende ervaring om te helpen/adviseren.
 • Het werk voor de klant is maatwerk, wat het werk afwisselend en uitdagend maakt. Daarnaast merk je aan alle collega’s dat ze de hoogst haalbare kwaliteit willen leveren bij ieder voorstel (en ieder project). Hierdoor heerst er een gevoel van gedrevenheid, zonder dat er snel ‘te veel’ van iemand gevraagd/verwacht wordt.
 • Wij zijn een kleine en platte organisatie, waar iedereen elkaar goed kent en er een fijne gemoedelijke sfeer hangt. Je kunt met iedereen een praatje maken over werk maar ook over privézaken, en je kunt altijd met je vragen bij een beschikbare collega terecht.

Heb je interesse in deze functie? Of heb je vragen? Reageer dan per mail naar info@uniresearch.com of telefonisch via 015-275 4000.